Hondenschool

Om met je hond agility te trainen moet je op zoek naar een hondenschool waar ze daarin les geven. Dat zijn er best wel wat en voor ons was de keuze vrij eenvoudig. Doordat wij aangesproken werden door Veerle Le Compte, een buurvrouw van ons, die zelf les geeft bij de Bonheidense Hondenvrienden en ik daar in oktober 2018 een paar keer langs ging om er met enkele andere instructeurs te praten en daar telkens een goed gevoel bij had, beslisten we om bij hen in november deel te nemen aan de toelatingsproef agility.

Die lukte ons van de eerste keer en ondertussen zitten wij in de stuurgroep agility op school en kunnen we er twee keer per week gaan trainen. Al is het voor mij fysiek niet altijd haalbaar om dat ritme te volgen, ik probeer wel zo vaak ik kan te gaan.

Een tip voor het kiezen van een hondenschool als je een beperking hebt: praat van begin af aan zo open mogelijk over je beperkingen en zoek mensen (dus: instructeurs) die je in je sportieve ambitie willen steunen en bereid zijn om hun lessen of oefeningen waar nodig aan te passen en die je zelf ook mee laten zoeken naar wat haalbaar is.
Je moet niet flauw doen: natuurlijk betekent het hebben van een handicap dat je beperkt bent in een aantal dingen, maar wanneer mensen van meet af aan al niet bereid zijn daarin mee te denken en dus meteen al twijfelen of jij wel geschikt bent als geleider in deze of gene sport, zoek dan verder tot je een school vindt waar ze die twijfels niet hebben. Dat is een belangrijke les die ik met Pasha geleerd heb.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.