Team Tinsel

Op 26 oktober 2020 kwam Tinsel Van de Galeystukken ter wereld. Wat zij toen nog niet wist, klein als ze was, maar ik wel is dat zij mijn tweede agilityhond zou worden. Tinsel is een red merle Border Collie teefje en kwam rond kerst 2020 bij ons wonen.

Vrijwel meteen begon onze training samen. We startten met JUMP for jumpies. Dat is een puppycursus voor hondjes die later agility zullen trainen en belangrijk in een periode waarin een pandemie zorgt voor lockdowns en dus ook gesloten hondenscholen en trainingscentra: het is een online cursus. De cursus is Nederlandstalig en wordt gegeven door Erwin Schoffelen van JUMP Dogtraining.. Al vrij snel gingen we ook af en toe trainen in Hasselt live met Erwin in de Madness Arena en ook in Indoor Hondensportcentrum Lado bij Katia Hendrickx.

Indoor trainen en thuis trainen via de online filmpjes. Ziedaar het recept voor Team Tinsel in hond eerste jaar samen en… tot nu toe loopt alles voorspoedig. Tinsel is een blij hondje dat graag werkt en dus heel plezierig om mee te trainen.

Update januari 2022

Na JUMP for jumpies volgden JUMP skills basic en een online weavecursus van JUMP aka. Erwin Schoffelen allemaal online met feedback en allemaal in haalbare stappen onderverdeeld en als je die telkens volgt, ben je ook succesvol. Alleszins, Team Tinsel kan ondertussen best wat sturingen aan op tunnels en sprongen, neemt brug en dak incl. runnings en kan mooi zelfstandig weaven. Yes!

De trainingen in de Madness Arena (Erwin Schoffelen) en in Indoor Hondensportcentrum Lado (Katia Hendrickx) zijn we deze zomer beginnen te combineren met regelmatig een outdoor training op onze hondenschool, de Bonheidense Hondenvrienden. En verder nog steeds veel korte sessies thuis.

Ook de fitnesstraining is stilaan opgevoerd en dat doen we onder begeleiding van Inge Dillen van Nimble K9. Eerst volgden we… jawel… online de Tune Your Puppy cursus en nu gaan we nog af en toe live naar Wechelderzande. Onze living voor de TV is ook ingericht als vaste fitnessruimte en ja, mijn man vindt dat OK zo šŸ™‚

De voorlopig laatste online cursus is net gestart en die moet leiden tot de 4on wip (dus liggen gaan met de vier pootjes op de wip en terug vertrekken na release). Wordt vervolgd!

TAP 2 April 2022

Zaterdag 2 april slaagden we voor onze TAP (Toelating tot het Agilithy Programma) bij de eerste inschrijving. We hadden wel twee runs nog wegens verkeerd afdraaien na de muur bij run 1 en dan terugspringen over de muur dus DK. De tweede run was op 1 raakvlak na foutloos. TROTS want… we deden het allebei goed. Tinsel was haar snelle zelf en ik kon rustig blijven zelfs bij de herneming. We komen er wel samen. #teamtinsel

We trainen op snelheid, maar… maak daar maar eens foto’s van dan šŸ˜‰

Eerste wedstrijdseizoen

Ons eerste wedstrijdseizoen zowel indoor in Duitsland als outdoor in BelgiĆ« leverde ons in eerste instantie een hele reeks DK’s op (diskwalificatie) en een eerste handtekening voor graad 2 indoor in WĆ¼lfrath. Daarna veel net nietjes, of rondjes met 1 weigering teveel en dan ging het plots snel. Lang verhaal kort: eind augustus 2022 mochten we al overgaan naar graad 2. Doel nu is deze nieuwe uitdaging aangaan, maar eerst vooral veel ervaring opdoen.

PAWC 2022

Ons eerste PAWC, Para Agility World Championshop, in Voghera Italiƫ. Een droom die uitkwam!