2023 uitgelegd (2) Op wedstrijd

Het was een jaar van veel nieuwe dingen. Nieuwe rolstoel. Dus: nieuwe handling om aan te leren voor mezelf en voor Tinsel. Nieuwe ervaringen. Ook negatieve (lees hier).

Ik wil me hier graag beperken tot enkele hoogtepunten. Zoals het ontvangen van één van onze sponsors, meer bepaald The Future of Hope Foundation, op de Belgian Winner in Sentower Park op zaterdag en hen from scratch de regels van agility uitleggen en net tijdens dat gesprek van de BAF de uitnodiging krijgen om de finale te lopen op zondag. Of die keer dat ik in mijn eentje naar Henegouwen reed voor een wedstrijd en er tweede werd op een parcours dat me in theorie niet zou liggen en er een beetje van de sfeer van vorig seizoen terugvond. De gezellige, ongedwongen sfeer dus. Beide dingen samen deden me beseffen hoe slecht ik me elders voelde.

De zomer kwam en we hielden ons aan onze plannen om de Border Collie Classic in Polen en het Para Agility World Championship in Nederland te lopen. De internationale keurders in Polen leverden me fijne herinneringen op. De finale meedoen op zondag zette ons weer terug neer daar waar we thuishoorden op dat moment. Nergens dus. En toch zou ik het opnieuw doen. Idem voor PAWC. Na het zilver en brons vorig jaar was een achtste plek het hoogst haalbare dit jaar, maar ginds was ik dan weer wél trots op dit rondje ondanks een DK.

Ik durfde het immers aan. Ik gaf niet op. Ons agilityjaar 2023 was er namelijk eentje met – ook letterlijk 😉 – vallen en maar heel moeizaam opstaan. Eén van de dagen dat dat – figuurlijke – opstaan wél lukte was begin november op de wedstrijden van de BAF tvv van de junioren. We wonnen er onze eerste wedstrijd in graad 2 in België.

Het was niet onze eerste overwinning dit jaar. Ook in Duitsland was het ons al een paar keer gelukt. Ginds zocht ik er de kleinere hallen uit. Ver weg van de stress. Zo bouwde ik met kleine succesjes aan de weg terug.

Dit was ons laatste wedstrijdrondje van dit jaar. Een DK maar hey… ik geniet terug!!!

Ik kan hier schrijven wat ik wil. Ik kan alles willen uitleggen. Maar uiteindelijk ben ik de enige die mezelf hierdoor kan helpen. Die Tinsel een betere handler kan geven. En precies dat is mijn vaste voornemen voor 2024.

Wordt dus vervolgd 🙂